söndag 17 januari 2010

Saab Support Convoy 20100117

Vaknade till efter småslummrande vid 9 i morse. 9.20 gick jag upp och kom på att idag skulle det supportas Saab. Maken stod och fixade gröt och färskpressad apelsinjuice med äpple i. Lillkråkan spelade ps2 och var så där typiskt tonårig... Med andra ord, inget var bra. Men som nästan alltid så efter avslutad frukost var alla goa och glada igen.
Vid 11-tiden började vi klä på oss och åkte ned till Saabmuseet. Oj vad bilar det var redan vid 11.30 där?!! Just som vi kom fram till det lilla torget framför museet kom 4 maskerade bilar inrullandes. Ut klev 3 kollegor till maken och då upptäckte vi även att det stod en omaskerad där. Jag har sagt det förr och jag måste säga det igen, vilken läcker bil!! Vi fick ju provåka en förra veckan som maken hade hem och testade något på. (jag fattar ju inte hälften av hans språk när han kör igång att tala bil...)
Många kollegor till maken kom och det blev många goa skratt, trots att anledningen man sågs inte var det allra roligaste. Inne på museet såg vi pärlan, ursaaben. Tänk att den bilen var starten på vad som nu är anledningen till varför vi kämpar emot så med näbbar och klor. Mötte även en del kursare och så lilla Erica. :-) (bra du dock klädde på dig mer till när vi var uppe på Saab för uj vad kallt det var!!)
Vid 13 skulle konvojen gå, vid 13.40 stod vi fortfarande kvar på parkeringen utan att ens se det rörde sig.. Då öppnade de så man kunde köra ut bakvägen med och möta upp konvojen efter rondellen upp mot Swedenborg. Vi hade satt dekaler med budskapet "Save Saab" och "Saab Convoy"på rutorna inne i bilen och det var många som gjorde tummen upp längs vägen till oss. Kul! Helt otroligt många bilar var med och när vi kom fram till Saab både mötte vi många som gav upp pga bilmängderna och de som ståndaktigt var kvar. Mötte många nära vänner och sprang även på en fd granne som var där på uppdrag med kranbilen från brandkåren som Ttela ville fota ifrån. Kan nog få se grymma bilder i morgondagens tidning. Under de 5-8 minutrarna jag snacka me fd grannen kom det inte mindre än 6 olika tidningar och dansk tv som ville få åka upp för att få bra bilder de med...
Trots riktigt varma kläder så frös vi och vid 15 tiden gav vi upp och åkte hemåt. Genomfrusna men riktigt varma inifrån av det otroliga stödet vi sett dels här i Trollhättan men även från olika bilder och intervjuer på de övriga 35 ställena konvojen genomfördes..
Nu ska jag nynna lite till på nyaste favoritlåten "Gm-visan" och sedan är det dags att sova för i morgon startar en ny termin. (vill du också höra gm-visan? Googla på den och hör via srs webbradio)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar