torsdag 28 januari 2010

Högt blodsocker

Usch, det är verkligen inget kul att åka och hälsa på pappsen i hans sjukhus säng. Han ser så ynklig ut och är smått förvirrad. Inget stämmer för honom. Mattiderna är helt fel utifrån hans normala liv. Gubben i sängen brevid snarkar som en hel timmerdragare och pratar som attan i sömnen. Och så är hans blodsocker skyhögt. Normalt ska han ligga mellan 4-8 ungefär men igår hade han legat på över 30... Nu ligger han ju på en ortopedisk avdelning så de har inte stenkoll på detta med insulin och dyl. Så när pappa ber dem höja dosen så vägrar de. Inte ens när de själva ser skyhöga siffror tillkallar de en läkare för att se om de kan höja utan det fick pappa göra själv igår. Han mår skit där inne.
Men! igår hade han gått från sin säng till toaletten och sedan tillbaka, en promenad på en sisådär 50-55 steg. Inte illa måste jag säga. Men ont hade det gjort sa han..

Och medan farsgubben ligger inne på sjukan med bruten lårbenshals så har svärmor lyckats få högt blodtryck och sjukskriven för det.. Visserligen bara veckan ut men ändå. En olycka kommer sällan ensam säger de ju..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar