onsdag 7 september 2011

Ledighet och diciplinära åtgärder

Där lade skolan tyngdpunkten. Beviljandet av eventuell extra ledighet, att den numera låg på rektorerna istället för innan klasslärarna/mentorerna. Och att lärarna nu ska ha befogenheterna att "slänga ut" stökiga elever från lektionerna. 35 minuter tog det för dem att diskutera detta.
Personligen tyckte jag det nog fanns bättre/viktigare "nyheter" att lyfta fram till föräldrarna men får väl ge rektorerna en eloge för att de i varje fall visade skolverkets hemsida och "tipsade" om att var och en kunde gå in och läsa där för mer information.

Just detta med ledigheten är något jag funderat mycket över. Visst är det gott att fara iväg på resa med barnen medan de fortfarande uppskattar sina föräldrars sällskap mm. Men barnen har rätt mycket lov, borde man inte passa på att åka när de är lediga istället för att göra egna "lov"?? Speciellt när det ofta är de föräldrar som tagit extraledigt som gnäller på att barnen inget lär sig i skolan mm? Visst, priserna är 2-3 gånger högre kring loven men vad är pengar värt gentemot barnens rätt till utbildning? (nu åsyftar jag inte de som tar en-två dagar ledigt utan de som far iväg 2-3 veckor mitt under pågående termin)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar